GASTRONOMY

GASTRONOMY

Πρασόπιτα με τυριά και χωριάτικο φύλλο

Υλικά:

Φύλλα χωριάτικα 2

Πράσα κομμένο σε λεπτές φέτες 1500 γρ.

Γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 300 

Βούτυρο Lurpak

2 κουταλιές

Ελαιόλαδο 2 κουταλιές

Arla Mozzarella τριμμένη 200 γρ.

Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο  200 γρ.

Regato Arla τριμμένο 200 γρ.

Τυρί φέτα τριμμένο 200 γρ.

Αυγά 2

Κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο 4

Κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο 4

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κρόκο αυγού χτυπημένο με ελάχιστο νερό για άλειμμα 1

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο Lurpak. Σοτάρετε το πράσο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Όταν το πράσο και το κρεμμύδι είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα τυριά, την μοτσαρέλα Arla, το σκληρό τυρί Δανίας Arla, το ρεγκάτο Arla την τριμμένη φέτα και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε προσθέτοντας τα 2 αυγά, τον ψιλοκομμένο άνηθο και δυόσμο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνετε το ένα χωριάτικο φύλλο αφήνοντας το φύλλο να εξέχει από το ταψί.. Τοποθετείτε την γέμιση με το πράσο τα κρεμμύδια και τα τυριά και με την βοήθεια ενός κουταλιού την στρώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Σκεπάζετε την γέμιση με το δεύτερο χωριάτικο φύλλο και στρίβετε προς τα μέσα όσο φύλλο περισσεύει κάνοντας μια μπορντούρα γύρω γύρω. Αλείφετε την πίτα με ένα πινέλο με τον κρόκο του αυγού χτυπημένο με λίγο νερό σε όλη την επιφάνεια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 50-55 λεπτά.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 7π.μ. Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Παναγίας Ἀλεξιωτίσσης. Τιμή εἰς τόν Ἐθνομάρτυρα Ἱερέα Γεώργιο, τόν σφαγιασθέντα ὑπό τῶν Τούρκων ἐν ὣρᾳ τῆς Θείας Λειτουρ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι στην οδό Ιωνίας στην Πάτρα. Δίκυκλο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το μηχανάκι να βρεθεί πάνω στο καπό του ΙΧ. Τραυματίστ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την άφιξή του στο Δήλεσι, όπου πραγματοποιεί κοινή επίσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δομές τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 7π.μ. Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Παναγίας Ἀλεξιωτίσσης. Τιμή εἰς τόν Ἐθνομάρτυρα Ἱερέα Γεώργιο, τόν σφαγιασθέντα ὑπό τῶν Τούρκων ἐν ὣρᾳ τῆς Θείας Λειτουργίας, τήν Κυριακή τῶ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την ώρα επικρατεί έντασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να χάσει χιλιάδες ευρώ! H ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει στο Αίγιο, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως η κόρη της είχε τραυματιστεί κ
Image
Image

Search