GASTRONOMY

GASTRONOMY

Τυρόπιτα σε 2 κινήσεις, έτοιμη σε 10 λεπτά

Η τυρόπιτα είναι μία από τις πιο αγαπημένες πίτες μικρών και μεγάλων. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια συνταγή για τυρόπιτα που γίνεται στο «πιτς φιτίλι».

Μετά τη συνταγή για τα πανεύκολα κριτσίνια, ήρθε η ώρα για μια εξίσου πανεύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα. Η πίτα χρειάζεται μόνο 10 λεπτά προετοιμασία και είναι έτοιμη για τον φούρνο.

Συνταγή για τυρόπιτα
Υλικά για τη συνταγή τυρόπιτας
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αυγό
1 κουταλιά βούτυρο (λιωμένο) αλλά και βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση της συνταγής

Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Aνοίξτε μια τρύπα στη μέση.
Προσθέστε σιγά-σιγά μέσα στην τρύπα όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, λίγο πιπέρι και ανακατέψτε.
Λαδώστε καλά ένα πυρέξ και αδειάστε το μείγμα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η τυρόπιτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
Καλή όρεξη!

Πηγή: iefimerida.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγητές και μαθητές της Β' Λυκείου Λουτρακίου τρόμαξαν, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έβγαζε καπνούς εν κινήσει. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το loutrakiblog.gr, τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται η απολογία του παιδίατρου από την Πάτρα που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος του παιδιού του, όταν αυτό ήταν βρέφος, με την εκδίκαση της υπόθεσης να συν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή είναι μια 80χρονη γυναίκα στο Μέτσοβο, από φωτιά που ξέσπασε στις 12:25 το μεσημέρι του Σαββάτου (20.4.2024) στο Ανήλιο Μετσόβου. Η φωτιά, όπως αναφέρει το epirus-tv-news.gr . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Συντετριμμένοι φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς και δεκάδες συμπολίτες του αποχαιρέτισαν σήμερα (20.04.2024) τον άτυχο 31χρονο αστυνομικό Αγαθάγγελο Παπαδόπουλο στην κηδεία του που πρα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται η απολογία του παιδίατρου από την Πάτρα που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος του παιδιού του, όταν αυτό ήταν βρέφος, με την εκδίκαση της υπόθεσης να συνεχίζεται χθες στο Μι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη μίλησε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου στην 6η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
Image
Image

Search