GASTRONOMY

GASTRONOMY

Βελούδινη κοτόσουπα με ρύζι και καρότα

Υλικά:

1 κοτόπουλο μικρό, ολόκληρο

1 φλιτζάνι "Ρύζι ΓΛΑΣΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"

6 καρότα μέτρια, καθαρισμένα

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 2,5 λίτρα νερό, πλένετε καλά το κοτόπουλο και το βάζετε μέσα στο σκεύος. Προσθέτετε από την αρχή το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλινο και λίγο αλάτι. Βράζετε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. 15 λεπτά πριν το τέλος ρίχνετε μέσα τα καρότα ολόκληρα.

Μόλις βράσει καλά το κοτόπουλο το βγάζετε προσεκτικά και το ακουμπάτε σε πιατέλα. Βγάζετε τα καρότα και τα ακουμπάτε σε ένα πιάτο να κρυώσουν. Περνάτε το ζωμό του κοτόπουλου από ψιλό σουρωτήρι να μην έχει κομματάκια από το βράσιμο. Το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει.

Ξεψαχνίζετε περίπου 150γρ. από το στήθος του κοτόπουλου. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνετε στο ζωμό που βράζει. Ρίχνετε και τα καρότα ψιλοκομμένα. Δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι ρύζι για σούπα. Αφήνετε τη σούπα να βράσει καλά μέχρι να χυλώσει το ρύζι και να πήξει απαλά η σούπα.

Προσθέτετε το χυμό από ένα λεμόνι, λίγο αλάτι αν χρειάζεται και κατά την ώρα του σερβιρίσματος λίγο πιπέρι. Η σούπα σερβίρεται ζεστή.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
Image
Image

Search