GASTRONOMY

GASTRONOMY

Πρασόπιτα

Συστατικά:

1 κιλό πράσα

2 κρεμμύδια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

3 στικ σέλερι

1 σκ. σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1/2 ματσάκι δυόσμο

1/2 ματσάκι άνηθο

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

300 γρ. φέτα

1 αβγό

700 γρ. φύλλα χωριάτικα

100 γρ. ελαιόλαδο, για άλειμμα

 Εκτέλεσης:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να βράσει.

Κόβουμε τα πράσα σε χοντρές ροδέλες 1-2 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 2-3 λεπτά ώστε να φύγει η πικρή γεύση από το πράσινο μέρος του πράσου.

Σουρώνουμε και τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια.

Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και βάζουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και σοτάρουμε.

Κόβουμε τα σέλερι σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να καραμελώσουν.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ.

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στο μπολ με τη γέμιση.

Προσθέτουμε τον δυόσμο και τον άνηθο ψιλοκομμένα, πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι.

Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ.

Βάζουμε το αυγό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Απλώνουμε ελαιόλαδο με ένα πινέλο, σε ένα ταψί 25x35 εκ.

Βάζουμε το ένα φύλλο στο ταψί και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.

Απλώνουμε άλλα δύο φύλλα σταυρωτά με το πρώτο και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.

Βάζουμε το επόμενο φύλλο όπως το πρώτο και το λαδώνουμε.

Προσθέτουμε τη γέμιση και τοποθετούμε από πάνω τα 4 φύλλα με τον ίδιο τρόπο που τοποθετήσαμε τα πρώτα 4.

Τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί τα γυρίζουμε προς τα μέσα για να φτιάξουμε τον κόθρο της πίτας.

Χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε 12 κομμάτια και ψήνουμε για 1 ½ ώρα.

Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
Image
Image

Search