GASTRONOMY

GASTRONOMY

Ψαρόσουπα αυγοκομμένη με κρόκο Κοζάνης

Υλικά

 

1 κιλό ψάρι καθαρισμένο και πλυμένο

5 μέτρια καρότα

3-4 πατάτες

3 μέτρια κρεμμύδια

1 ματσάκι σέλινο

1-2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι

λάδι

2 αυγά

3 λεμόνια

1 λίτρο νερό

1/4 κ. γλ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)

Αλάτι,

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Αρχικά, βάζετε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με το νερό, προσθέτετε λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε και τα βράζετε.

Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρείτε και κρατάτε το ζουμί.

Σε αυτό προσθέτετε το ψάρι και βράζετε για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρείτε.

Στο ίδιο ζουμί, προσθέτετε το ρύζι (αν χρειαστεί συμπληρώνετε με νερό και αλατοπιπερώνετε ξανά) και σιγοβράζετε.

Στο μεταξύ λιώνετε με ένα πιρούνι ή στο μούλτι μερικά από τα λαχανικά και λίγο από το ψάρι και τα προσθέτετε στη σούπα για να χυλώσει.

Μετά για να αυγοκόψετε, χτυπάτε σε ένα πιάτο τα αυγά και τα λεμόνια μαζί με τον κρόκο Κοζάνης, προσθέτετε λίγη από τη σούπα και συνεχίζετε το χτύπημα.

Το ρίχνετε όλο μέσα στην ψαρόσουπα, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Βέβαια, η σούπα μπορεί να σερβιριστεί σκέτη με χυμό λεμονιού ή να την αυγοκόψετε όπως παραπάνω.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο 33,2% στην εκτίμηση ψήφου κατέγραψε τη ΝΔ η Opinion Poll στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24. Στη μέτρηση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 15,1% . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δραματικές στιγμές κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ο θάνατος της Μαλένας αλλά και οι ώρες που προηγήθηκαν όταν νοσηλευόταν στο «Ελπίδα» αναβίωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 υπό την προεδρία του Αντ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αφρικανική σκόνη έχει καλύψει όλη την έκταση της Αττικής. Το πέπλο αφρικανικής σκόνης που «πνίγει» τον αττικό ουρανό δημιουργεί ένα απόκοσμο σκηνικό. Αυτό που είχε ήδη δημ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δραματικές στιγμές κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ο θάνατος της Μαλένας αλλά και οι ώρες που προηγήθηκαν όταν νοσηλευόταν στο «Ελπίδα» αναβίωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μέσα από τις μα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω εργασιών αντικατάστασης τμήματος του δικτύου του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ, την Πέμπτη 25 Απρίλη από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης, σ
Image
Image

Search