Υλικά για την καραμέλα:
• 125 γραμ. ζάχαρη
• 100 ml κρέμα γάλακτος
• 30 γραμ. βούτυρο ανάλατο
Υλικά για τα σοκολατάκια (περίπου 24 - 25 σοκολατάκια):
• 200 περίπου γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
• 1 -2 μπισκότα digestive ή
• καβουρδισμένα φουντούκια (1 για κάθε σοκολατάκι)
• φόρμες σιλικόνης
Εκτέλεση:
Για την καραμέλα: Βάζουμε μια αλουμινένια ή αντικολλητική κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, (όχι στο εντελώς χαμηλό) και ρίχνουμε μέσα κουταλιά κουταλιά τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η πρώτη κουταλιά και μετά ρίχνουμε την επόμενη, προσέχοντας να μην πάρει σκούρο χρώμα η καραμέλα μας.
Όταν τελειώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο, χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να λιώσει.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, δυναμώνουμε τη φωτιά όπως την είχαμε αρχικά και καθώς η κατσαρόλα μας είναι πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (παγωμένη ή αφού πρώτα την ζεστάνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσέχοντας όμως να μην βράσει), μεμιάς μέσα στην καραμέλα και αρχίζουμε αμέσως το ανακάτεμα με το ξύλινο κουτάλι μας, με το οποίο λιώσαμε και την καραμέλα.