Υλικά συνταγής
Αλάτι
2 κ.σ. γάλα
100 γρ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κιλό πατάτες, μικρές
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 σκ. σκόρδο, καθαρισμένη
40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
360 γρ. βούτυρο, φυτικό
40 γρ. φυτικό βούτυρο, κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τις ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια, κόβουμε την σκελίδα σκόρδο στην μέση και τρίβουμε με αυτή τα τοιχώματα και τον πάτο του σκεύους, για να πάρει το σκεύος το άρωμα του σκόρδου.
Αλείφουμε το σκεύος με το λιωμένο βούτυρο.