GASTRONOMY

GASTRONOMY

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες

Υλικά:

1 κοτόπουλο (2.300 γρ) κομμένο σε κομμάτια

500 γρ χυλοπίτες

50 ml κόκκινο ξηρό κρασί

50 ml ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1 ξυλάκι κανέλας

4 τριμμένες ντομάτες (900 ml)

1 ΚΣ πελτέ ντομάτας

2 φύλλα δάφνης

2 κγ αλάτι

¼ κγ πιπέρι

150 γρ τριμμένο ανθότυρο για γαρνίρισμα

Εκτελέση:

Σε πια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή ένταση και βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου (πλυμένα και ταμποναρισμένα με χαρτί κουζίνας να μην έχουν υγρά).

Όταν αλλάξει το χρώμα τους σε λευκό τα γυρίζω κι από την άλλη πλευρά.

Προσθέτω τα κρεμμύδια αφήνοντας τα για 2 λεπτά και συνεχίζω με το σκόρδο για άλλο ένα λεπτό, σβήνοντας με κρασί (αφήνω να εξατμιστεί πριν προχωρήσω).

Ρίχνω τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, τις ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύω και συμπληρώνω με νερό ζεστό μέχρι να έχει σχεδόν σκεπαστεί το κρέας.

Μειώνω την ένταση σε μέτρια-χαμηλή, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσει το κοτόπουλο για περίπου 40 λεπτά (αν έχω κόκορα που είναι πιο σκληρός θα χρειαστεί βράσιμο για 1 ½ ώρα). Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι αν είναι μαλακό και βρασμένο το κρέας.

Όταν έχει σχεδόν ετοιμαστεί το κοτόπουλο, το μεταφέρω σε ένα πυρίμαχο μπολ και το σκεπάζω να διατηρηθεί ζεστό.

Αφαιρώ τη δάφνη και την κανέλα και βάζω στην κατσαρόλα τις χυλοπίτες.

Αν χρειαστεί συμπληρώνω λίγο ζεστό νερό και τις αφήνω να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για περίπου 10 λεπτά (ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσουν).

Σερβίρω αμέσως πασπαλίζοντας σε κάθε πιάτο τις χυλοπίτες με τριμμένο ξερό ανθότυρο ή κεφαλοτύρι και συνοδεύω με φρέσκο ψωμί.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Tο 12άρι της Ελλάδας, στον Μεγάλο Τελικό της 68ης Eurovision, θα ανακοινώσει φέτος η Έλενα Παπαρίζου. Αν και η πληροφορία ήταν γνωστή εδώ και αρκετές ημέρες, τώρα επιβεβαιώθηκε κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας  της  Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας της Δημοσίας Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη το καιρικό φαινόμενο της “Αφρικανικής σκό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει τους δημότες ότι την Πέμπτη 25 Απριλίου, ημέρα της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα, θα υπάρξουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως ανακοινώθ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης των ζημιών από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias», παρέστη το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Δημοτικό Κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας  της  Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας της Δημοσίας Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη το καιρικό φαινόμενο της “Αφρικανικής σκόνης” που έχει κατακλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει τους δημότες ότι την Πέμπτη 25 Απριλίου, ημέρα της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα, θα υπάρξουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως ανακοινώθηκαν από την Αστυνομ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση δέντρων σημειώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Ειδικότερα τα περιστατικά σημειώθηκαν σε Ρίο, Ακταίο και Τριταία και στα σημεία κλήθηκε η Πυροσβεστική.
Image
Image

Search