GASTRONOMY

GASTRONOMY

Σπιτική λουκανικόπιτα με άσπρα φασόλια

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη

 

4 φύλλα σφολιάτας έτοιμα

 

Για τη γέμιση

 

3 μεγάλες πατάτες

1 κουτί γάλα

500 γραμμάρια λουκάνικα πικάντικα ή της αρεσκείας σας

1 κ.τ.σ. λάδι

1 κρεμμύδι σε ροδέλες

1 πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κ.τ.σ. αλεύρι

600 γραμμάρια ζωμός κρέατος

400 γραμμάρια φασόλια άσπρα (κοσκινισμένα, στραγγισμένα)

2 κ.τ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλατοπίπερο

 

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους.

Τις βάζετε για 15 λεπτά, να μαλακώσουν, τις σουρώνετε, τις βάζετε σε μπολ και τις λιώνετε καλά με πιρούνι.

Προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο και αλατοπίπερο.

Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη. Βάζετε τα λουκάνικα στο γκριλ και ψήνετε, να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα κόβετε σε ροδέλες.

Ζεσταίνετε σε τηγάνι το λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.

Προσθέτετε την πιπεριά, τηγανίζετε για 2-3 λεπτά και πασπαλίζετε με το αλεύρι.

Ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας, να πήξει η σάλτσα.

Για τη συναρμολόγηση της πίτας

Παίρνετε τα 2 πρώτα φύλλα σφολιάτας και τα στρώνετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και αμέσως μετά ρίχνετε μέσα τα φασόλια, τα λουκάνικα και τον μαϊντανό και αδειάζετε το μείγμα με τα λουκάνικα.

Κατόπιν απλώνετε επάνω το πουρέ της πατάτας και σκορπάτε κομματάκια βουτύρου.

Πάνω από τον πουρέ βάζετε τα υπόλοιπα 2 φύλλα σφολιάτας καλύπτοντας τη πίτα και σπρώχνετε με τα δάχτυλά σας τη ζύμη να πάει προς τα μέσα.

Ψήνετε για 25 - 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η πίτα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search