Υλικά:
500 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα, χωρίς κόκαλο, κομμένη σε μπαστουνάκια πάχους 0,5 εκ.
1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
3 μικρά αγγουράκια, σε λεπτές φέτες
3 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια
τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
30-50 ml χυμός λεμονιού
1/2 μικρή πιπεριά τσίλι (αν μας αρέσουν τα καυτερά, μπορούμε να βάλουμε ολόκληρη την πιπεριά)
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
40 γρ. ζάχαρη καστανή
50 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία:
Χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε μπολ και με την υπόλοιπη αλείφουμε τα μπαστουνάκια της μπριζόλας. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να μαριναριστούν
Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε για 2 λεπτά σε βαθύ μπολ με κρύο νερό, ώστε και να σταματήσει ο βρασμός, και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.
Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» το κρέας για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί όσο μας αρέσει.
Σκορπίζουμε την μπριζόλα μαζί με το λάδι της στα φασολάκια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αγγούρι, τις πιπεριές και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο μπολ με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει στην άκρη και περιχύνουμε τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε όση ποσότητα θέλουμε σε μπολ.