GASTRONOMY

GASTRONOMY

Καρυδόπιτα με μερέντα

Υλικά:

Για το σιρόπι:

500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

250 ml νερό

1 ξυλάκι κανέλα

1/2 κ. γ γαρύφαλλο

1 λεμόνι (τον χυμό του)

Για την καρυδόπιτα:

200 γρ μερέντα

300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

300 γρ γάλα

200 γρ βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

360 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ μπέικιν πάουντερ

250 γρ καρυδόψιχα

1/2 κ.γ σόδα

3 αυγά

Εκτέλεση:

Για το σιρόπι:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, μόλις βράσει το αφήνουμε για 2 λεπτά κοιτάμε εάν έχει λιώσει η ζάχαρη και το αφαιρούμε από την φωτιά

Για την καρυδόπιτα :

Σε μπεν μαρι λιώνουμε την μερέντα, ρίχνουμε και το γάλα μέσα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ καλά.. Όταν λιώσει η μερέντα σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη και προσθέτουμε την μερέντα έτσι όπως είναι καυτή για να λιώσει η ζάχαρη.. Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

Όταν λιώσουν βάζουμε μια πρέζα αλάτι, κ σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, το μπέικιν και την σόδα. Στην συνέχεια παίρνουμε τα καρύδια και τα θρυμματίζουμε στο μπλέντερ ή σε σχετικό πολυμηχάνημα.

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά.. Τα ρίχνουμε στο μίγμα μας κ προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα ταψάκι γύρω στα 26 εκ και το βουτυρώνουμε... Ρίχνουμε το μίγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο περίπου για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Βγάζουμε το γλυκό μας και έτσι όπως είναι καυτό το γλυκό του ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι.. Το αφήνουμε για μια ώρα περίπου και ειναι έτοιμο!

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search