GASTRONOMY

GASTRONOMY

Καρυδόπιτα με μερέντα

Υλικά:

Για το σιρόπι:

500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

250 ml νερό

1 ξυλάκι κανέλα

1/2 κ. γ γαρύφαλλο

1 λεμόνι (τον χυμό του)

Για την καρυδόπιτα:

200 γρ μερέντα

300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

300 γρ γάλα

200 γρ βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

360 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ μπέικιν πάουντερ

250 γρ καρυδόψιχα

1/2 κ.γ σόδα

3 αυγά

Εκτέλεση:

Για το σιρόπι:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, μόλις βράσει το αφήνουμε για 2 λεπτά κοιτάμε εάν έχει λιώσει η ζάχαρη και το αφαιρούμε από την φωτιά

Για την καρυδόπιτα :

Σε μπεν μαρι λιώνουμε την μερέντα, ρίχνουμε και το γάλα μέσα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ καλά.. Όταν λιώσει η μερέντα σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη και προσθέτουμε την μερέντα έτσι όπως είναι καυτή για να λιώσει η ζάχαρη.. Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

Όταν λιώσουν βάζουμε μια πρέζα αλάτι, κ σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, το μπέικιν και την σόδα. Στην συνέχεια παίρνουμε τα καρύδια και τα θρυμματίζουμε στο μπλέντερ ή σε σχετικό πολυμηχάνημα.

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά.. Τα ρίχνουμε στο μίγμα μας κ προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα ταψάκι γύρω στα 26 εκ και το βουτυρώνουμε... Ρίχνουμε το μίγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο περίπου για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Βγάζουμε το γλυκό μας και έτσι όπως είναι καυτό το γλυκό του ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι.. Το αφήνουμε για μια ώρα περίπου και ειναι έτοιμο!

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
Image
Image

Search