GASTRONOMY

GASTRONOMY

Τρουφάκια με καρύδια

Υλικά:

Γέμιση

600 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

340 γρ. κρέμα γάλακτος light, με γύρω στα 15% λιπαρά

25 γρ. γάλα light, με γύρω στο 1,5% λιπαρά

120 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα στο μούλτι

Επικάλυψη

320 γρ. κουβερτούρα μπίτερ

200 γρ. κρέμα γάλακτος light, με γύρω στα 15% λιπαρά

50 γρ. γάλα σόγιας

Διαδικασία:

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα σε μέτρια φωτιά. Προτού πάρουν βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Περιμένουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας καλά, καλύτερα με μία σπάτουλα. Οταν έχουμε ένα λείο μείγμα, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει καλά για 1 - 2 ώρες ώστε να μπορεί να πλάθεται.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα σε μέτρια φωτιά. Προτού πάρουν βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Περιμένουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας καλά, καλύτερα με μια σπάτουλα, μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αισθανόμαστε την κρέμα κρύα στα χείλη. Με αυτόν τον τρόπο η επικάλυψη θα παραμείνει λαμπερή και τραγανή χωρίς να θαμπώσει ή να ασπρίσει.

Βγάζουμε το μείγμα της γέμισης από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μπαλάκια. Βουτάμε τα μπαλάκια ένα-ένα στη σοκολατένια επικάλυψη και τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν, για τουλάχιστον 1 ώρα, προτού σερβίρουμε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search