Υλικά:
6-8 μερίδες
4 κιλά κατσικάκι
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
Αλάτι, πιπέρι
Αρκετές κληματόβεργες
Εκτέλεση:
Κόβουμε κληματόβεργες,τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μέγεθος για να χωράνε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί.
Στρώνουμε το ταψί με αρκετές βέργες,για να μην εφάπτεται το κρέας στο ταψί και να στραγγίζουν τα υγρά του κρέατος.
Πλένουμε το κατσικάκι. Τρυπάμε σε διάφορα σημεία και προσθέτουμε σκόρδο και αλατοπίπερο.
Τοποθετούμε το κρέας επάνω στις βέργες,προσθέτοντας λίγο νερό στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 c για 20',μετά χαμηλώνουμε στους 180 c για 1-1/2 ώρα περίπου, ανάλογα τον φούρνο και προσέχοντας να έχει νερό το ταψί,για να έχει υδρατμούς.
Καλή μας όρεξη!