GASTRONOMY

GASTRONOMY

Χάννοι με βλίτα τσιγαριαστά

Υλικά:

600 γρ. χάννοι, καθαρισμένοι καλά

1 κιλό βλίτα, καθαρισμένα, χωρίς σκληρά κοτσάνια, πλυμένα και καλά στραγγισμένα

100 ml ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

2 μέτριες πατάτες

4 μέτρια κολοκυθάκια

1 μέτρια ώριμη ντομάτα, τριμμένη

χυμός από 1/2 λεμόνι (προαιρετικά)

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ζεματίζουμε τα βλίτα για μόλις 30 δευτερόλεπτα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε αμέσως σε μια λεκάνη γεμάτη παγωμένο νερό και μπόλικα παγάκια. Έτσι θα παραμείνουν τραγανά και με ζωηρό πράσινο χρώμα. Τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι. Κόβουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες κατά μήκος στη μέση και έπειτα καθέτως στη μέση (κάθε λαχανικό θα κοπεί σε τέσσερα κομμάτια δηλαδή). Στην ίδια, άδεια και στεγνή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σοτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε το σκόρδο, το οποίο σοτάρουμε για μόλις 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν απαλά κατά τόπους. Ρίχνουμε τα βλίτα, ανακατεύουμε για να λαδωθούν καλά και ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και στρώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού ένα κομμάτι τουλπάνι, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Επάνω ακουμπάμε προσεκτικά τα ψάρια και πιέζουμε ελαφρώς με τα χέρια, ώστε να βραχούν με τα υγρά της κατσαρόλας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ξεσκεπάζουμε, ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού (αν θέλουμε), ρίχνουμε τον μαϊντανό, σείουμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανασηκώνουμε το τουλπάνι με τα ψάρια με προσοχή (δεν θέλουμε να κομματιαστούν) και τα μοιράζουμε σε πιάτα. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα ξεψαχνίσουμε. Συμπληρώνουμε με βλίτα, λαχανικά και μπόλικο ζουμί και σερβίρουμε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες η κα Κωνσταντοπούλου μίλησε για ψέματα από την πλευρά του Κωνσταντίνου Τασούλα. «Μην ακούτε τα ψέματα του κ. Τασούλα. Μονομερώς ο Πρόεδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε να δικαστεί ένας 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη στις 25 Μαρτίου 2024 από αστυνομικούς του ΑΤ Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μετά την κατ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στιγμές… απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν πριν μια εβδομάδα σε σχολείο της Λάρισας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες γονείς μαθητών καβγάδισαν αγρίως και λίγο έλειψε να πιαστούν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης από το βήμα της Βουλής κατά την τρίτη μέρα της συνεδρίασης για την π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search