GASTRONOMY

GASTRONOMY

Αλμυρό κέικ λαχανικών

Ένα διαφορετικό κέικ, που σερβίρεται και ως κυρίως γεύμα, αλλά και ως εξαιρετικό σνακ. Το συνοδεύουμε μια μια ντοματοσαλάτα και στραγγιστό γιαούρτι.

 

Υλικά:

400 γρ. ανάμεικτα καρότα, κολοκύθια και σπανάκι, χοντροκομμένα

4 αυγά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/3 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

60 ml ελαιόλαδο + λίγο για τη φόρμα

60 γρ. βούτυρο αγελάδας

Διαδικασία:

Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα λαχανικά μέχρι να ψιλοτριφτούν, αλλά να μη γίνουν πολτός. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια, να στραγγίξουν τα υγρά. Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι με το βούτυρο, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ, αδειάζουμε το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει. Ελέγχουμε αν έγινε τρυπώντας το με ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Η Δάφνη Μπόκοτα εξέφρασε την άποψή της για τους φετινούς σχολιαστές της Eurovision, Ζερόμ Καλούτα και Θανάση Αλευρά. Η επί σειρά ετών σχολιάστρια του διαγωνισμού έκανε μια ανάρτησ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο γάμος θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι στα Χανιά. Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο συντροφός του Τάιλερ Μάκμπεθ οργανώνουν το γάμο τους σε ελληνικό έδαφος, μετά την ψήφιση του νομοσχεδ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Πάτρας από τον θάνατο της 48χρονης την Κυριακή του Πάσχα (5.5.24) όταν έπεσε με το αυτοκίνητό της στον Μόλο του Αγίου Νικολάου. Σε βίντ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα εκφοβισμού έχει πέσει ένας 53χρονος από τη Ναύπακτο, μετά την καταγγελία του για κακοποίηση ζώου. Τον Μάιο του 2018 ο άνδρας είχε καταγγείλει την κακοποίηση μιας γάτας από δύ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Πάτρας από τον θάνατο της 48χρονης την Κυριακή του Πάσχα (5.5.24) όταν έπεσε με το αυτοκίνητό της στον Μόλο του Αγίου Νικολάου. Σε βίντεο ντοκουμέντο που έ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα εκφοβισμού έχει πέσει ένας 53χρονος από τη Ναύπακτο, μετά την καταγγελία του για κακοποίηση ζώου. Τον Μάιο του 2018 ο άνδρας είχε καταγγείλει την κακοποίηση μιας γάτας από δύο παιδιά μπροστά από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Ηλείας μεταφέρθηκε μία γυναίκα μετά από τροχαίο που σημειώθηκε περίπου στις 4:00 το μεσημέρι της Τετάρτης στην ΕΟ Πύργου-Ολυμπίας, στο ύψος της διασταύρωσης Πελοπίου. Σύμφων
Image
Image

Search