GASTRONOMY

GASTRONOMY

Μπριζόλες µοσχαρίσιες µε σάλτσα λαδορίγανης

Υλικά:

1½ κιλό μπριζόλες, μοσχαρίσιες, κατά προτίμηση από κόντρα (ζητάμε από τον χασάπη να τις κόψει με το κόκαλο, σε πάχος περίπου 2 εκ. και μετά σε 3 κομμάτια την καθεμία)

Αρωματικό λάδι:

120 ml ελαιόλαδο

1/3 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή δεντρολίβανου (τα φρέσκα αυτά μυρωδικά τα βρίσκουμε πλέον σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε ενημερωμένα μανάβικα αλλά και σε φυτώρια). Αν δεν βρούμε, χρησιμοποιούμε ξερά (1 κουτ. σούπας), με διαφορετικό φυσικά γευστικό αποτέλεσμα.

τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό

1½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου και βιολογικού

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

φρέσκος χυμός λεμόνι, κατά βούληση, για το σερβίρισμα

Διαδικασία:

Αρωματικό λάδι: Σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε τη ρίγανη ή το δεντρολίβανο (αν βάλουμε φρέσκα) και το μαϊντανό για 10 δευτερόλεπτα. Στραγγίζουμε τα μυρωδικά και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό το κάνουμε για να βγάλουν τα μυρωδικά τα αρωματικά έλαιά τους, αλλά και για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι με το ελαιόλαδο και το ξύσμα και χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν όσο καλύτερα γίνεται. Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτηράκι σε ένα μεγάλο μπολ, ώστε να απομακρύνουμε τυχόν κομμάτια. Βάζουμε 4 - 5 κουτ. σούπας από το σουρωμένο αρωματικό λάδι σε ένα άλλο μικρό μπολ και το κρατάμε κατά μέρος. Βάζουμε τις μπριζόλες στο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με τα χέρια να λαδωθούν ομοιόμορφα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να μαριναριστούν. Ιδανικά, τις μαρινάρουμε για περίπου 8 - 10 ώρες.

Μπριζόλες: Προθερμαίνουμε το γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και τη βάζουμε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε το φούρνο. Στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, τις αλατοπιπερώνουμε, τις βάζουμε στη σχάρα και τις ψήνουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τις θέλουμε μετρίως ψημένες και περίπου 6 - 7 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τις θέλουμε καλοψημένες αλλά ζουμερές. Αν χρειαστεί, τις ψήνουμε για λίγο ακόμη, κατεβάζοντας τη σχάρα μία σκάλα. Τις βγάζουμε σε πιατέλα, τις ραντίζουμε με το λάδι που κρατήσαμε και λεμόνι. Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα, τζατζίκι (με αγγουράκι τουρσί) και ψωμί.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search