GASTRONOMY

GASTRONOMY

Γεμιστές πιπεριές με μαλακά τυριά

12 πιπεριές κέρατο, μέτριες

Για τη γέμιση

200γρ. κατίκι Δομοκού

200γρ. ανθότυρο

200γρ. τυρί κρέμα

2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Για το ψήσιμο

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κασέρι ψιλοτριμμένο

πιπέρι

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάτε τις πιπεριές για 10 λεπτά. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού αφαιρείτε όλα τα κομμάτια της φλούδας που έχουν ξεκολλήσει από τις πιπεριές, κόβετε το πάνω μέρος που βρίσκεται το κοτσανάκι τους και τις αφήνετε στην άκρη.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ρίχνετε τα τρία τυριά και τα λιώνετε με ένα πιρούνι να γίνουν μια μάζα. Προσθέτετε την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τον άνηθο. Τα ανακατεύετε καλά να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Με ένα λεπτό κουταλάκι γεμίζετε τις πιπεριές πιέζοντας ελαφρά το μίγμα να φτάσει βαθιά. Προσέξτε μη σπάσετε τις πιπεριές.

Ακουμπάτε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι, τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο, πιπερώνετε ελαφρά και τις πασπαλίζετε με το κασέρι. Τις ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά και αμέσως μετά ανάβετε το γκριλ και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Τις σερβίρετε ζεστές.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ        6, 7 Μαΐου 2024 (Από 7π.μ. Δευτέρας Πάσχα έως 7π.μ. Τετάρτης Πάσχα λόγω αργίας Πρωτομαγιάς) Αγγειοχειρουργός:Κουρή ΑναστασίαΑγ. Νικολάου 41-43, 1ος ό . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 6 Μαΐου  2024 θα εφημερεύει στην Πάτρα το ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ: ΓΚΟΥΣΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΛ 2610-455944 . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στο έντυπο δήλωσης του ΦΠΑ θα δουν οι φορολογούμενοι που θα μπουν τον Ιούλιο στην σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, λόγω της ανάγκης απλούστευσης των διαδικασιών και διευκόλυνσ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενικά αίθριος καιρός σήμερα στις περιοσσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τη πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβριν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα σήμερα και αύριο στην Πάτρα.   Σύμφωνα με την απόφαση τη Δευτέρα του Πάσχα η αγορά θα είναι κλειστή λόγω της αργίας, ενώ ούτε την Τρίτη θα ανοίξουν τα εμπορικά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η προτομή του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά, κοσμεί το νέο Δημαρχείο της Πάτρας.  Πρόκειται για το έργο του γλύπτη και ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Δημητριάδη του αποκαλουμένου «Παρισινού», που παραχω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 48 και 42 ετών, προέβησαν τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν τον από
Image
Image

Search