GASTRONOMY

GASTRONOMY

Cheesecake βύσσινο στο ποτήρι

Υλικά για 6 άτομα

200 γραμ. μπισκότα της επιλογής σας

70 γραμ. βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)

150 γραμ. τυρί κρέμα

200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)

1 βάζο σως βύσσινο για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη.

Κατόπιν τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Γεμίζετε από 2 κουταλιές γλυκού με το μείγμα του μπισκότου σε 12 ποτήρια κρασιού ή μικρά ποτήρια.

Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα.

Γεμίζετε το μείγμα κρέμας μέσα στα ποτήρια από 2 κουταλιές της σούπας και τέλος καλύπτετε με 1 κουταλιά της σούπας σως βύσσινο με απαλές κινήσεις.

Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρετε πριν το σερβίρετε.

Προαιρετικά για να γίνει το μείγμα μπισκότου πιο τραγανό, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε το μείγμα μπισκότου σε ένα ταψί για 15 λεπτά πριν τοποθετήσετε το μείγμα στα ποτήρια.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε για τη συνεργασία που ενδέχεται να κάνει με τον Ανδρέα Μικρούτσικο και την Ιωάννα Μαλέσκου, στο ριάλιτι που ετοιμάζουν.Μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Γκαγκάκη . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιώργης Χριστοδούλου επιστρέφει στην Πάτρα και στο θέατρο «όροφως», με την αγαπημένη από το κοινό μουσική παράσταση - αφιέρωμα στον Αττίκ Με τρόπο διασκεδαστικό, συγκινητικό και . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τα 39 σκαλοπάτια», ένα ελκυστικό θρίλερ κατασκοπείας με μία γενναία δόση κωμωδίας στο στυλ των Monty Python,  σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου, 10-11-12 Μαΐου, στο θέατρο  Πάνθεον . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Δημιουργική Ελλάδα: ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το Π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου και του Αντιπεριφερειάρχη Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα υπάρξει π
Image
Image

Search