Υλικά
750 γραμμάρια περίπου μελιτζάνες τσακώνες
4-5 μέτριες πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
Μερικά κλωναράκια μαϊντανό
3-4 ντομάτες
Λάδι για τηγάνισμα
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτέ ή συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
Δυόσμος φρέσκος ή ξερός
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε να ροδίσουν και τις βγάζουμε στο ταψί.
Αφαιρούμε το κοτσανάκι από τις μελιτζάνες, αν είναι πολύ μακριές τις κόβουμε στα δύο. Με ένα μαχαιράκι τις χαράζουμε λίγο στη μέση και τις ρίχνουμε κι αυτές στο καυτό λάδι, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Μόλις ροδίσουν από τη μια πλευρά τις γυρίζουμε να ροδίσουν και από την αλλη. Μόλις γίνουν τις βγάζουμε στο ταψί που έχουμε και τις πατάτες και τις τακτοποιούμε τη μία δίπλα στην άλλη.
Σε μια λεκάνη ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το μαϊντανό, το δυόσμο και την ντομάτα. Σε καθαρό τηγάνι βάζουμε τις 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά. Τα αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους, ανακατεύοντας συχνά.
Μόλις γίνουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη φέτα τριμμένη με το χέρι. Ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες και ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά μας.
Διαλύουμε σε λίγο νερό τον πελτέ ή τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και το ρίχνουμε στο φαγητό.Συμπληρωνουμε νερό να μισοσκεπαστεί το φαγακι μας
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μια ώρα περίπου, μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Καλή απόλαυση!!!!!
/cookpad.com