Υλικά
2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ νισεστέ
½ κουταλάκι baking powder
Μια πρέζα καυτερό πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
Μια πρέζα αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουτάκι ανθρακούχο νερό
220 γρ τριμμένο ψωμί/φρυγανιά
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια κάθετα (από την ρίζα ως την πάνω άκρη) σε φέτες μισού εκατοστού περίπου. Χωρίζουμε τις ροδέλες
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τον νισεστέ, το baking powder, το καυτερό πιπέρι καγιέν, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε σταδιακά ανθρακούχο νερό, ανακατεύοντας ώστε να πάρουμε έναν ομοιογενή χυλό.
Σε άλλο μπολ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά ή το ψωμί
Βουτάμε τα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού στον χυλό και στη συνέχεια βουτάμε στη φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα κρεμμύδια
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε κατσαρολάκι. Ιδανικά θα ήταν καλό να έχουμε προσαρμόσει μια φριτέζα για να τηγανίσουμε σε αυτή τα κρεμμύδια
Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια για 1 με 2 λεπτά να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνα να στραγγίξουν και σερβίρουμε ζεστά