GASTRONOMY

GASTRONOMY

Chocolate Guinness Cake

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

1 κούπα μαύρη μπίρα Guinness

10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

¾ της κούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη

1 ½ της κούπας λευκή ζάχαρη, πολύ λεπτή

½ της κούπας καστανή ζάχαρη

¾ της κούπας κρέμα γάλακτος

2 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ½ κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το γλάσο:

225 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)

300 γρ. ζάχαρη άχνη

½ κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C, αλείψτε με βούτυρο μια φόρμα για κέικ 20-22 cm και στρώστε ένα αντικολλητικό χαρτί.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τη μπύρα και το βούτυρο. Μαγειρέψτε σε μεσαία προς υψηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε το κακάο, τη ζάχαρη και χτυπήστε μαζί. Βγάλτε την από τη φωτιά και αφήστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ χτυπήστε μαζί την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και την βανίλια μέχρι να γίνουν ένα. Προσθέστε το στη μείγμα με τη μπύρα και χτυπήστε μαζί.

Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέστε το και αυτό στο άλλο μείγμα και χτυπήστε μαζί μέχρι να ενωθούν.

Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα και απλώστε καλά. Ψήστε στους 175°C για 50-60 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Με ένα μαχαίρι, χωρίστε το κέικ γύρω γύρω από την φόρμα και βγάλτε το δαχτυλίδι της.

Για το γλάσο, χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα και το βούτυρο με μίξερ μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα, για 3 λεπτά, σε μεσαία ταχύτητα.

Χτυπήστε μαζί τη βανίλια και την άχνη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά τις κούπες. Θα δημιουργηθεί ένα παχύ, αφράτο γλάσο.

Με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα, απλώστε το γλάσο στη επιφάνεια του κέικ και σερβίρετε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search