ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Τα Παιδιά από την Πάτρα» Το δημοφιλέστερο ίσως λαϊκό συγκρότημα της δεκαετίας του 1980

Τα Παιδιά από την Πάτρα είναι ελληνικό μουσικό συγκρότημα λαϊκής μουσικής. Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Λάμπρος Καρέλας τραγούδι, ο Χρήστος Παπαδόπουλος μπουζούκι, ο Αργύρης Παπαγεωργίου, ο Βαγγέλης Δεληκούρας, και ο Παναγιώτης Μανωλάκος (μπουζούκι). Στο αρχικό σχήμα που έπαιξε στο Χάραμα συμμετείχε και η Ρούλα Μπεκάκου, η οποία αποχώρησε στη συνέχεια.

Παρά τον τίτλο του τα μέλη του συγκροτήματος ήταν από άλλα μέρη της Ελλάδας. Στην Πάτρα ήταν φοιτητές και έχοντας γνώση κάποιων μουσικών οργάνων αποφάσισαν να συγκροτήσουν ένα μουσικό σχήμα δίνοντας αυτό το όνομα.

Ξεκίνησαν το 1981 από το νυχτερινό κέντρο Χάραμα που βρισκόταν στην Οβρυά. Η επιτυχία τους ήταν μεγάλη και το 1983 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο Αφιερωμένο εξαιρετικά, ο οποίος έγινε χρυσός, πουλώντας 350.000 δίσκους, και τους έκανε γνωστούς σε όλη την Ελλάδα. Το τραγούδι Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους. Έδωσαν πολλές συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Δισκογραφία

Αφιερωμένο εξαιρετικά, 1983

Αχαρνών 77, 1985

Καραβάν, 1985

Απόψε πάλι, 1986

Τα χρυσά τραγούδια, 1987

Θα πεθάνω νωρίς, 1987

Μια βραδιά (live), 1989

Θα χτυπήσω αναβολή, 1991

Ανατολή λατρεία μου, 1993

Μεγάλες επιτυχίες 1, 1993

Χωρίς ανθρακικό, 1995

© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search