Αν κάνετε τόπλες, έχετε πρόστιμο...3.000 ευρώ

Τον «πόλεμο» στον «τουρισμό των υπερβολών», βάζοντας πρόστιμο σε όσους επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά, από αυτούς που πηδούν από τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων μέσα στην πισίνα μέχρι τις γυναίκες που περιφέρονται topless, κήρυξαν οι αρχές της πρωτεύουσας του ισπανικού νησιού Πάλμα.

Πρόστιμα θα επιβάλλονται επίσης σε όσους κυκλοφορούν μεθυσμένοι, σε όσους κάνουν σεξ σε δημόσιους χώρους αλλά και σε όσους πωλούν «αέριο του γέλιου».

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN, οι αρχές της Πάλμα έχουν καταρτίσει μία νέα λίστα κανόνων και ρυθμίσεων που θα ενθαρρύνουν τους τουρίστες να «ενεργούν υπεύθυνα», διαφορετικά θα βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα.

«Αυτό το διάταγμα δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά παρέχει την δυνατότητα στην αστυνομία να αναλάβει δράση», δήλωσε η Αγκέλικα Πάστορ, σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας στη Πάλμα. «Ελπίζω ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της πόλης», πρόσθεσε.

Τα νέα μέτρα, που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτά που θεσπίστηκαν το 2017 στο Magaluf, το πιο δημοφιλές θέρετρο του νησιού, έρχονται μετά τις αυξανόμενες καταγγελίες από ντόπιους για τη συμπεριφορά των επισκεπτών που αποτελούν τη βασική πηγή εσόδων της Μαγιόρκα.