Τα πρώτα νησιά της Καραϊβικής στον Ατλαντικό χτύπησε ο τυφώνας Ιρμα(VIDEO)

Το νησί Μπαρμπούντα της Καραϊβικής  «χτύπησε»  ο τυφώνας ‘Ιρμα   που σύμφωνα με τους επιστήμονες   έχει ενισχυθεί την Τρίτη  και έχει φθάσει στην κατηγορία 5 της κλίμακας   Saffir-Simpson. Η ταχύτητα των ανέμων  της φθάνουν  τα 295 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο τυφώνας   συνεχίζει την ρότα του με κατεύθυνση το Πουέρτο Ρίκο , Δομινικανή Δημοκρατία, Αιτή και Κούβα  και  σύμφωνα με τις αρχές  όταν  χτύπησε στην Μπαρμπούντα της Καραϊβικής    διακόπηκε εντελώς η τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο πρόεδρος  των ΗΠΑ Τραμπ  ενέκρινε χθες  την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Φλόριντα , το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους  για την αντιμετώπιση  του ακραίου φαινομένου  πριν ακόμη πληγούν η Πολιτεία και οι αμερικανικές περιοχές αυτές.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός  στις Μπαχάμες  ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του έδωσε εντολή για υποχρεωτική εκκένωση των νησιών  που βρίσκονται στα ανατολικά της χώρας.  Οι μικρές Αντίλλες  και άλλα νησιά της Καραϊβικής είναι οι πρώτες κατοικημένες περιοχές που θα πλήξει ο τυφώνας Ιρμα.

Την περασμένη εβδομάδα   στον  τυφώνα Χαρβει που έπληξε  την πολιτεία του Τέξας στις ΗΠΑ  , έχασαν την ζωή τους 66 άνθρωποι.

Εκτός αυτών  ο τυφώνας  Ιρμα αναμένεται να  πλήξει την Παρασκευή  την πολιτεία της Φλόριντα . Ο  Νομάρχης  της πολιτείας ζήτησε από τους συμπολίτες του να  πάρουν σοβαρά όλες  τις  προειδοποιήσεις που γίνονται  και να πάρουν όλα τα δέοντα μέτρα.