Η απάντηση της Ν.Κορέας στην πυρηνική δοκιμή της Β.Κορέας(VIDEO)

24 ώρες μετά τον ισχυρισμό της Βόρειας Κορέας που έκανε δοκιμή βόμβας υδρογόνου, η Νότια Κορέα έκανε τη δική της… προσομοίωση πολέμου, τη δεύτερη σε λίγα 24ωρα. Ξημερώματα Δευτέρας (04.09.2017, ώρα Ελλάδας) οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι έγινε άσκηση με πραγματικά πυρά, προσομοιώνοντας επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας και χτυπώντας στόχους στην ανατολική Θάλασσα.

Η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς ήταν η αντίδραση της Σεούλ στην έκτη πυρηνική δοκιμή από πλευράς της Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου, τα γυμνάσια στοχοθέτησαν την περιοχή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας όπου έγινε η δοκιμή της Κυριακής. Η άσκηση προσομοίωσε την εκτόξευση πυραύλων αέρος-επιφάνειας και βαλλιστικών πυραύλων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας.

Οι ασκήσεις έγιναν με τη συμμετοχή μόνο νοτιοκορεατικών δυνάμεων, αλλά ετοιμάζονται και νέα γυμνάσια με τη συμμετοχή των δυνάμεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα. «Η άσκηση έρχεται σε απάντηση στην 6η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και περιελάμβανε τους βαλλιστικούς πυραύλους Hyunmoo και μαχητικά F-15K», ανέφερε η ανακοίνωση της Νότιας Κορέας.

Από το πρωί της Κυριακής, όταν η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι έκανε την έκτη και πιο ισχυρή από κάθε άλλη πυρηνική της δοκιμή, όλα κρέμονται από μια κλωστή. Σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ, η προηγμένη βόμβα υδρογόνου που δοκιμάστηκε, μπορεί να τοποθετείται στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.