Εκτροχιασμός τρένου στη Ν. Υόρκη - Πάνω από 100 οι τραυματίες (ΝΕΟΤΕΡΑ & ΦΩΤΟ)

ΝΕΟΤΕΡΑ: «103 τραυματίες έχουν καταμετρηθεί στο σημείο του εκτροχιασμού του τρένου στο Atlantic Terminal, όλοι τους ελαφρά» ανέφερε νεότερο tweet που ανήρτησε η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο του ατυχήματος τόνισε ότι «από τύχη» δεν τραυματίστηκαν σοβαρά επιβάτες του τρένου, το οποίο μετέφερε 500 έως 700 ανθρώπους.«Το δύο πρώτα βαγόνια υπέστησαν σοβαρές ζημιές».
«Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Το σοβαρότερο τραύματα για το οποίο ακούσαμε να μιλάνε σε αυτήν την φάση είναι ένα σπασμένο πόδι» δήλωσε αφού επισκέφθηκε το σημείο. «Έχουμε δει χειρότερα» τόνισε, υπενθυμίζοντας τον εκτροχιασμό ενός συρμού στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Χόμποκεν, πολύ κοντά στη Νέα Υόρκη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1 ανθρώπου και τον τραυματισμό 114.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών, Τόμας Πρέντεργκαστ είπε ότι πρέπει να αναμένεται η ολοκλήρωση της έρευνας για διευκρινιστεί ο λόγος που ο οδηγός δεν σταμάτησε εγκαίρως το τρένο. Ο μηχανοδηγός είναι πιθανόν υπεύθυνος που δεν μπόρεσε να σταματήσει εγκαίρως το τρένο προτού χτυπήσει στα κιγκλιδώματα, συμπλήρωσε ο ίδιος. «Με αυτήν την ταχύτητα, είναι κατά κύριο λόγο ευθύνη του μηχανοδηγού να σταματήσει το τρένο» τόνισε επιπλέον.

Στο Μπρούκλιν, οι επιβάτες περιέγραψαν το τρομακτικό και χαοτικό σκηνικό σε μηνύματά τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
«Άνθρωποι "πετούσαν" προς κάθε πλευρά» έγραψε στο Facebook η Σερένα Τζένεϊ, επιβάτης της αμαξοστοιχίας.

Δείτε  φωτογραφίες από το σημείο:

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Τουλάχιστον 37 είναι οι τραυματίες από τρένο που εκτροχιάστηκε στο Μπρούκλιν, της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η New York Post μεταδίδει πως το τραίνο έφτασε στο σταθμό με εννέα λεπτά καθυστέρηση και αμέσως μετά την σύγκρουση το σημείο "πνίγηκε" στους καπνούς.

Συγκεκριμένα, έφυγε από τον σταθμό Far Rockaway στις 07:18 (σ.σ. τοπική ώρα) και ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στον σταθμό Atlantic Terminal στις 08:11, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας, Nancy Gamerman.

Στο διαδίκτυο έχουν ήδη διαρρεύσει οι πρώτες εικόνες από το σημείο και δείχνουν τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη τόσο ο συρμός του τραίνου, όσο και ο σταθμός, ενδεικτικές του πόσο σφοδρή ήταν η σύγκρουση. Τα παράθυρα είναι σπασμένα, ενώ οι πόρτες έχουν "λυγίσει"!