Κοτόπουλο με σάλτσα πέστο

Υλικά για 4 άτομα

  • -4 φιλέτα κοτόπουλου
  • -αλάτι
  • -πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • -2 κουταλιές της σούπας λάδι

Για το πέστο

  • -1 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
  • -1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • -¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • -1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • -αλάτι
  • -πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά για το πέστο και τα χτυπάτε στο μούλτι.
  • Πλένετε και στεγνώνετε τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας. Αλείφετε με λάδι και αλατοπιπερώνετε.
  • Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε τα φιλέτα κι από τις δύο μεριές για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ψηθούν καλά από μέσα και να ροδίσουν απ' έξω.

Περιχύνετε με το πέστο που ετοιμάσατε και αφήνετε για 2 λεπτά να μαγειρευτούν μαζί, ίσα να ζεσταθεί το πέστο και να σκεπάσει τα φιλέτα. Σερβίρετε αμέσως.