Αμυγδαλότουρτα, γαρνιρισμένη με σαντιγί και αμύγδαλα

Μια πανεύκολη  συνταγή που θα την λατρέψουν μικροί αλλά και μεγάλοι.
Υλικά

  • 2 ποτήρια του νερού αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 1 1/2 ποτήρια του νερού φρυγανιά τριμμένη
  • 12 αυγά
  • 3 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 φλ. του καφέ πικραμύγδαλο
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα:

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. αμύγδαλα ψημένα ελαφρώς, χονδροκομμένα

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 2 1/2 ποτήρια του νερού νερό
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη και εν” τω μεταξύ, ανακατεύουμε τη τριμμένη φρυγανιά με το μπέϊκιν πάουντερ.

Χτυπάμε σε μπολ, σε πολύ σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και ρίχνουμε μέσα στη μαρέγκα, σταδιακά, όλα τα υλικά για τη τούρτα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν.