Τυροπιτάκια

Θα τα φτιάξετε πολλές φορές!
Υλικά

    300 γρ. τυρί
    2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα
    1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο (ένα δάχτυλο λιγότερο)
    2 αυγά (ένα κρόκο κρατάμε για το άλειμμα)
    1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    2 φακελ. μαγιά στιγμής
    7,5 με 8 φλιτζάνια αλεύρι
    λίγο σουσάμι
    1 κουταλάκι γιαούρτι

Εκτέλεση

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από το αλεύρι.
    Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
    Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
    Κόβουμε τη φουσκωμένη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε πάνω τριμμένο τυρί και τυλίγουμε σε ρολό, όπως τα κρουασάν.
    Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
    Σε φλιτζάνα κτυπάμε τον κρόκο αυγού με 1 κουταλάκι γιαούρτι και απλώνουμε πάνω τους με πινέλο. Ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι.

  •     Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν