Τραγανά ρολά με ψωμί του τόστ ζαμπόν και τυρί

Συνταγή απλή και πεντανόστιμη

Υλικά

  • 6 φέτες τυρί του τόστ
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες τυρί τσένταρ
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο βούτυρο για άλειμμα *
  • λάδι για το τηγάνισμα [ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο]

Εκτέλεση

  • Με τη βοήθεια ενός πλάστη ή ενός ποτηριού, ισιώνουμε και λεπταίνουμε τις φέτες του τόστ. Τις αλείφουμε με βούτυρο* τοποθετούμε επάνω από, μια φέτα τσένταρ και μια ζαμπόν και τις τυλίγουμε σε ρολά. Τα σταθεροποιούμε με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας.
  • Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αβγά και σε δεύτερο βαθύ πιάτο βάζουμε τη τριμμένη φρυγανιά. Βουτάμε τα ρολά πρώτα στα χτυπημένα αβγά, να καλυφθούν καλά και μετά στη τριμμένη φρυγανιά και πάλι να καλυφθούν καλά.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Τοποθετούμε κάθε ρολό στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουζε ζεστά, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση ή σε περισσότερα κομμάτια για μεζέ.

Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.