Ιταλικό κέικ που λιώνει στο στόμα

Υλικά

  • 4 αυγά
  • ½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας κρύο νερό
  • 150 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γραμ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 120 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ λίτρο γάλα χλιαρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη άχνη ζάχαρη και το κρύο νερό μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι σιγά-σιγά, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό γάλα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα του μίξερ.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ 20Χ20 και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα, για 50-60 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες η και μια νύχτα πριν το σερβίρουμε. Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.