Χυλοπίτες με λουκάνικο και μυζήθρα καψαλιστή

Μια πολύ απλή, γρήγορη, γευστική και λαϊκή συνταγή, την οποία μαγειρεύουν ευρέως στην Πελοπόννησο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βήμα 1ο : Κόβουμε τα χωριάτικα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε λάδι ελιάς.! Όταν τηγανιστούν, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.!
  • Βήμα 2ο : Στο μεταξύ έχουμε φροντίσει σε αλατισμένο νερά να έχουμε βράσει και τις χυλοπίτες μας.! Τι βρασμένες χυλοπίτες μας, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα ή ένα ρηχό ταψάκι και τις περιλούζουμε, (τους περιχύνουμε), το καυτό λάδι μέσα στο οποίο έχουμε τηγανίσει τα λουκάνικά μας.! Στο λάδι έχουν προστεθεί και τα υγρά από τα λουκάνικα…, άρα έχει αυγατίσει. Σε περίπτωση, όμως, που δεν επαρκεί για να περιλούσουμε όλες τις χυλοπίτες μας, προσθέτουμε λίγο ακόμα λαδάκι ή λίγο βούτυρο…!!! Στο μεταξύ, έχουμε τρίψει πολύ ψιλή, την μυζήθρα μας….!!!
  • Βήμα 3ο : Στην πιατέλα ή το ρηχό ταψάκι που είχαμε βάλει τα τηγανισμένα λουκάνικα, προσθέτουμε και τις βρασμένες και σουρωμένες χυλοπίτες μας…, και τις ανακατεύουμε με τα λουκάνικα…!!! Στην συνέχεια, περιχύνουμε το καυτό λαδάκι σε όλη την επιφάνεια. Πριν κρυώσει το λάδι, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την ψιλοτριμμένη μυζήθρα μας.! Θα δούμε, να καψαλίζεται η μυζήθρα στο καυτό λάδι, ( εξ ού και καψαλισμένη μυζήθρα),…, να κάνει μια εύγεστη και πικάντική κρούστα στο επάνω μέρος και να περιχύνεται επίσης στο εσωτερικό δημιουργώντας μια εύγευστη κόλλα ανάμεσα στις χυλοπίτες.! Το πιάτο μας είναι έτοιμο.!