Πατάτες φούρνου με πορτοκάλι

Εύκολη και απολαυστική συνταγή.
Υλικά για 10 μερίδες

  • 1 κιλό πατάτες, μικρές, τύπου Γαλλίας
  • 2 κ.σ. αλάτι, χοντρό
  • ξύσμα και χυμός από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα
  • 3 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο, φρέσκο

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Πλύνετε καλά και τρίψτε με με το σύρμα της κουζίνας τις πατάτες για να φύγουν τυχόν χώματα. Βράστε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
  • Βάλτε τις σε μεγάλη λεκάνη και ανακατέψτε τις καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετήστε τις σε ταψί και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού  με 1 κ.σ. ξερό δενδρολίβανο, τριμμένο, και χυμό από 3 λεμόνια, ακέρωτα.