Συνταγή για γιαουρτόπιτα

Υλικά

  • 6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα αυγά
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 κεσέδες γιαούρτι
  • 4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια νερό

Εκτέλεση

  • -Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C
  • -Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το ένα γιαούρτι και ανακατεύετε
  • -Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μείγμα
  • -Προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους
  • -Διαλύετε τη σόδα στο άλλο γιαούρτι και το ρίχνετε και αυτό μέσα
  • -Ανακατεύετε πολύ καλά
  • -Προσθέτετε το αλεύρι και το δουλεύετε πολύ καλά να φύγουν οι κόμποι
  • -Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε το μείγμα
  • -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου
  • -Μόλις κρυώσει φτιάχνετε το σιρόπι
  • -Βράζετε μαζί τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά περίπου και περιχύνετε το κρύο γλυκό