Μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο και ντρέσινγκ γιαουρτιού – φέτας

Συστατικά

    2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου, ψημένα, κομμένα σε μπουκίτσες,
    1 φλ. μπιζέλια κατεψυγμένα,
    500γρ. μακαρόνια «γαριδάκι» ή πένες ή φιογκάκια,
    2 μπαστουνάκια σέλινο ψιλοκομμένο,
    1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,
    100γρ. φέτα, σπασμένη με τα χέρια,
    1 κουταλάκι πάπρικα,
    νιφάδες τσίλι,
    αλάτι πιπέρι.
    Για το ντρέσινγκ
    ½ φλ. μαγιονέζα,
    ½ φλ. γιαούρτι,
    50γρ. φέτα,
    2 κουταλιές χυμό λεμονιού,
    1 σκελίδα σκόρδο,
    1 κουταλάκι πάπρικα,
    ½ κουταλάκι νιφάδες τσίλι,
    αλάτι,  πιπέρι.

Βήματα

    Βήμα 1

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο αλατισμένο νερό. Όταν κοχλάσει ρίχνετε τα μπιζέλια και βράζετε για 4 λεπτά, να ψηθούν.


    Βήμα 2

    Τα βγάζετε από το νερό με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Έτσι δεν θα χάσουν το πράσινο χρώμα τους. Τα στραγγίζετε, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα κρατάτε στην άκρη.


    Βήμα 3

    Στο ίδιο νερό που βράσατε τα μπιζέλια, προσθέτετε τα μακαρόνια. Τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε και τα ραντίζετε με άφθονο κρύο νερό να κρυώσουν και να σταματήσει ο βρασμός. Τα στραγγίζετε καλά και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.


    Βήμα 4

    Φτιάχνετε το ντρέσινγκ ενώ ψήνονται τα μακαρόνια: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν καλά.


    Βήμα 5

    Προσθέτετε στο μπολ με τα μακαρόνια, το κοτόπουλο, τα μπιζέλια, το σέλινο, το κρεμμυδάκι και τη φέτα. Ρίχνετε το ντρέσιγκ και ανακατεύετε. Βάζετε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε ξανά.


    Βήμα 6

    Τοποθετείτε τη σαλάτα σε ένα μπολ. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και έξτρα νιφάδες τσίλι. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να βάλετε τη σαλάτα στο ψυγείο έως και 4 ώρες πριν τη σερβίρετε.


http://xrysessyntages.com