Cheesecake με Merenda και βύσσινο

Προετοιμασία: 0:15' Μαγείρεμα: 0:05' Μερίδες: 10

Υλικά Συνταγής
2 συσκευασίες (154 γραμ.) μπισκότα γεμιστά τριμμένα
125 γραμ. (1 μπαστουνάκι) βούτυρο λιωμένο
350 ml κρέμα γάλακτος 35%
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 συσκευασίες (300 γραμ.) τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κ.σ. merenda
Για τη σάλτσα βύσσινο
1 συσκευασία βύσσινα σε χυμό
1 ½ κ.σ κορν φλαουρ
βύσσινα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Για το cheesecake με merenda και βύσσινο, αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα, προσθέτουμε το λιωμένο, αλλά χλιαρό βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ.

Κάνουμε μια στρώση τη merenda στη βάση. Παγώνουμε και χτυπάμε την κρέμα με άχνη σε παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε το ξύσμα και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ενωθούν. Αδειάζουμε στη βάση και παγώνουμε να σφίξει.

Στραγγίζουμε το βύσσινο, διαλύουμε το corn flour με το χυμό βύσσινο και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα βύσσινα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Όταν το cheesecake έχει παγώσει καλά, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα βύσσινο και παγώνουμε ξανά.

argiro.gr