Αρακάς λαδερός κοκκινιστός

Υλικά Συνταγής

    500 γραμ. αρακάς καθαρισμένος
    2 καρότα κομμένα σε φέτες
    2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
    1 κρεμμύδι ξερό
    ψιλοκομμένο
    4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    1/2 φλ. ελαιόλαδο
    1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το λαδερό αρακά, ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει ο αρακάς μόνο με το λάδι του.