Παγωτό μέντα

Δροσερό γλύκισμα τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει

Υλικά για 6 άτομα

    500 γρ. γάλα
    250 γρ. κρέμα γάλακτος
    3 αβγά μόνο τους κρόκους
    1 κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλάουρ
    250 γρ. ζάχαρη
    1/2 ματσάκι φύλλα μέντας
    4 κουταλάκια γλυκού λικέρ μέντα

Εκτέλεση

  •     Σε ένα μπολ με το μίξερ χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ασπρίσουν καλά.
  •     Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μόλις ζεσταθούν τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε.
  •     Βάζουμε το μείγμα αυτό μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
  •     Πριν πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  •     Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε τα φύλλα μέντας χωρίς τα κοτσάνια. Τα ζεματάμε για 2 λεπτά και με λίγο γάλα τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ καλά.
  •     Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το άλλο μείγμα που αφήσαμε να κρυώσει και προσθέτουμε το λικέρ.
  •     Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε σε μπολάκια.