Σοκολαχταριστό υγρό κέικ

Υλικά:

  • 1 αβγό + 1 κρόκο
  • ½ φλιτζ. λάδι καρύδας
  • 1/3 φλιτζ. μέλι (ή ½ φλιτζ. ζάχαρη καρύδας)
  • 2 κουτ. σούπας απόσταγμα βανίλιας (ή σκόνη βανίλια)
  • 2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
  • ¼ φλιτζ. άμυλο ταπιόκας
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • Λίγο αλάτι
  • ½ φλιτζ. σοκολάτα 85% κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψάκι 20 x 20 εκ.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το μέλι και το λάδι καρύδας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, την ταπιόκα, τη βανίλια, τη σόδα και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Στο τέλος βάζουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.

Ρίχνουμε το μείγμα στα ταψάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να έχει ψηθεί και στο κέντρο.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.