Ταραµοσαλάτα από λευκό ταραµά

Υλικά Συνταγής

    400 γραμμ. μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί
    3 γεμάτες κ.σ. ταραμά λευκό
    χυμό από 2 λεμόνια
    1/2 κρεμμύδι
    1 κ.σ. άνηθο
    500 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε την ταραμοσαλάτα με ψωμί, μουλιάζουμε πρώτα το ψωμί σε νερό, αφού το στραγγίξουμε καλά το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και το άνηθο. Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά τα υλικά να πολτοποιηθούν.

Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Όσο πιο πολύ χτυπάμε τα υλικά τόσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα μας.

Extra tip

Το ελαιόλαδο πρέπει να πέφτει με ροή κλωστής για να μην κόψει η ταραμοσαλάτα.