Στα χρώματα του φετινού Gay Pride σε μια...ακρούλα η βουλή

ΝΕΟΤΕΡΑ 

Για πρώτη φορά η Βουλή, ντύθηκε, έστω σε μια... ακρούλα, στα χρώματα του Athens Pride.

H σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, προβλήθηκε σε μια γωνιά του κτιρίου της Βουλής κατόπιν σχετικής απόφασης, την περασμένη εβδομάδα, του Νίκου Βούτση. Σε άλλες περιπτώσεις που η Βουλή φωταγωγείται για κάποιο σκοπό, πάντως, ντύνεται ολόκληρη στο χρώμα-σύμβολο της κάθε περίστασης...

Με τη συμβολική αυτή κίνηση, να προβληθεί το λογότυπο του Athens Pride σε μέρος της πρόσοψης του κτιρίου της, η Βουλή  θέλει να περάσει στους πολίτες το μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Να σημειωθεί ότι το Athens Pride διοργανώνεται για 14η διαδοχική χρονιά στην Αθήνα και είναι η δεύτερη φορά που η παρέλαση έγινε στην Πλατεία Συντάγματος, με κεντρικό θέμα τη θηλυκότητα, όπως βιώνεται κάθε μέρα, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας και με το σύνθημα «Παρούσα»

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Στα χρώματα του φετινού Athens Pride θα ντυθεί η Βουλή για πρώτη φορά στα χρονικά της. Πολύχρωμα φώτα στα χρώματα της σημαίας του Gay Pride θα «στολίσουν» το κτήριο της Βουλής  σήμερα το απόγευμα  9 Ιουνίου που θα λάβει χώρα το Athens Pride, στο Σύνταγμα.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. και το σλόγκαν του Athens Pride 2018 είναι «Παρούσα».

Η αφίσα της φετινής εκδήλωσης αποτελείται από ένα κολάζ διαφορετικών προσώπων που σχηματίζουν ένα πολυμορφικό πρόσωπο, προβάλλοντας τις πραγματικότητες που βιώνουν τα LGBTQI άτομα στην Ελλάδα.

Εκτός από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και άλλοι βουλευτές από τους ΑΝΕΛ και τη Νέα Δημοκρατία έφεραν έντονες ενστάσεις για την απόφαση της Βουλής.