Γεννηματά για παιδεία: Σταματήστε τα παιχνίδια με τα παιδιά και τις οικογένειες τους

Ακόμα μία επίθεση εξαπέλυσε κατά της συγκυβέρνησης μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγή Φώφη Γεννηματά, η οποάι μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Οι σπουδές είναι σήμερα ένας σημαντικός στόχος για τα νέα παιδιά κι ένα ουσιαστικό εφόδιο στη ζωή τους. Γι’ αυτό και στις περισσότερες χώρες στα θέματα της Εκπαίδευσης αναζητούνται ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις. Γιατί ο στόχος είναι κοινός. Ένα Εκπαιδευτικό Σύστημα που προσφέρει, γνώσεις και δεξιότητες, πολύτιμα εφόδια στη ζωή της νέας γενιάς.

Δυστυχώς ό,τι είναι αυτονόητο για τους άλλους, αποτελεί ακόμη ζητούμενο στην χώρα μας. Ιδιαίτερα τώρα που ο κατήφορος δεν έχει τέλος με την πολιτική της Κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας.

  • Προχειρότητα, πελατειακές σχέσεις, απαξίωση επιτυχημένων θεσμών και δομών, κυνήγι της αριστείας, ισοπέδωση, διάλυση των πάντων. Οπισθοδρόμηση.

Έχετε πλήρη επίγνωση της ζημιάς που έχετε κάνει στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια.

Γι αυτό και αποφεύγετε τον διάλογο, δεν αντέχετε την κριτική και επιλέγετε πάντα γρήγορες διαδικασίες στη Βουλή  για να μην ακουστούν οι αντίθετες φωνές.

  • -Η δήθεν αριστερή πολιτική σας δεν είναι τίποτα άλλο παρά διευθετήσεις συμφερόντων που καταλήγουν σε μια σκληρή ταξική πολιτική.
  • -Γιατί θίγει κυρίως τους νέους από τις λαϊκές τάξεις, μιας και τα παιδιά οικογενειών με οικονομική επιφάνεια έχουν την διέξοδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και κυρίως του εξωτερικού.

Η φυγή στο εξωτερικό με την πολιτική σας ξεκινάει μετά το λύκειο.

Γιατί αλήθεια είναι «επείγον» το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο;

  • Τι  δεσμεύσεις έχετε;
  • Γιατί ευτελίζει η Κυβέρνηση το Κοινοβούλιο με την διαδικασία συζήτησής του;
  • Προφανώς για να την πάρουν είδηση όσο το δυνατόν λιγότεροι γι’ αυτά που επιχειρεί.

Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη.

  • Είναι απόλυτα σαφές ότι ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ.
  • Είναι μια στάση ευθύνης απέναντι στη νέα γενιά, στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειες.

Ευτυχώς η αντίστροφη μέτρηση για σας έχει αρχίσει."