Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα- Λαγκάρντ

Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε την Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον - Είχαν ένα τετ α τετ διάρκειας 20 λεπτών - Η διευθύντρια του ΔΝΤ επικρότησε τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έκανε η ελληνική κυβέρνηση - "Είχαμε μια καλή και παραγωγική συνάντηση με τον κ. Τσίπρα" - Η τρίτη αξιολόγηση στην ατζέντα της κρίσιμης συνάντησης που διήρκεσε μία ώρα. 

Λίγες ώρες πριν από την άκρως σημαντική επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα. Οι δύο τους είχαν ένα τετ α τετ διάρκειας 20 λεπτών, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του Πρωθυπουργού, Παναγιώτης Παυλόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Εκ μέρους του ΔΝΤ, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος, Πολ Τόμσεν, ο αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Στρατηγικής, Πολιτικής και Επισκόπησης του ΔΝΤ, Χιου Μπρέντεκαμπ και ο πρώτος αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον.

Τσίπρας: Ξεπεράστηκαν οι διαφορές

‘Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την Κριστίν Λαγκάρντ τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Συμφωνήσαμε ότι προς το συμφέρον όλων των πλευρών, είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η τρίτη αξιολόγηση, επισήμανε.  «Παλαιότερα υπήρξαν καθυστερήσεις που οφείλονταν σε διαφωνίες που είχαμε μεταξύ μας. Πλέον, πιστεύω ότι τα έχουμε ξεπεράσει αυτά».


Μετά από αρκετά χρόνια οικονομικής στασιμότητας η Ελλάδα γύρισε σελίδα, είπε ο Πρωθυπουργός.  Οι σοβαροί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα έχουν υποχωρήσει, ανέφερε, τονίζοντας ότι ενισχύεται η οικονομική ανάκαμψη.

πηγη: newsit.gr