Θεοδωρικάκος:"Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε 4ο μνημόνιο"

«Η κυβέρνηση είτε το ονομάζει δημοσιονομικό μονοπάτι, είτε το ονομάζει διπλή ντρίμπλα, έχει συμφωνήσει με τους εταίρους -και το παραδέχτηκε ο κ. Τσακαλώτος- σε έναν διαρκή κόφτη μισθών και συντάξεων, σε συνεχή λιτότητα. Στην πραγματικότητα αυτό είναι ένα 4ο μνημόνιο, που όταν θα έρθει η ώρα θα το υπογράψουν και επισήμως, γιατί η χώρα δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει διαφορετικά την πορεία της», ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η απάτη που παρήγαγε ο κ. Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του, ότι για τα προβλήματα της χώρας μας φταίνε οι κακοί ξένοι, πρέπει να τελειώσει. Η χώρα χρειάζεται δουλειά ένα εθνικό σχέδιο, με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Να αποκτήσουμε μια δημόσια παιδεία πιο ελεύθερη. Ένα σύστημα υγείας που να στηρίζει τους ανθρώπους. Να αποκτήσουμε μια δημόσια διοίκηση αποτελεσματική με τους δημοσίους υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους, να αξιολογούνται και να μετακινούνται με τρόπο που θα γίνονται πιο αποτελεσματικοί. Να μην απολύονται γιατί δεν πρέπει να απολύονται», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος επανέλαβε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι υπέρ των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων.

Αναφερόμενος στην εναλλακτική πρόταση του προέδρου της ΝΔ, είπε ότι βάζει τέλος στις πολιτικές της υπερ-φορολόγησης, στις πολιτικές που έχουν προκαλέσει τη μαζική κατάθλιψη και την εθνική απογοήτευση στη χώρα. Τόνισε παράλληλα, πως το τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαρτάται από το χρόνο των εκλογών, υπογραμμίζοντας πως είναι προφανές ότι οι συμφωνίες δεσμεύουν τη χώρα.

«Γι’ αυτό ζητάμε εκλογές. Η ζημιά που έχει γίνει στη χώρα είναι τεράστια. Οι εκλογές δεν συνδέονται με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Την επανεκκίνηση θα την κάνει ο κ. Μητσοτάκης και θα μπορέσει να την πετύχει μόνο εφόσον συσπειρώσει γύρω του την Εθνική Ελλάδος και πιστεύω ότι θα το πετύχει», υπογράμμισε ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ.