Ενωμένοι μπορούμε (Περί θαλασσίου μετώπου)

Πρώτα από όλα όλοι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στην Πάτρα, γιατί ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένας σημαντικός αγώνας χρόνων.


Προσπερνώ την προσπάθεια κάποιων να οικειοποιηθούν την απόδοση αυτή, γιατί αυτό είναι δείγμα παθογένειας και παλαιοκομματισμού που ακόμα και στις καλές στιγμές μας το βρίσκουμε δυστυχώς μπροστά μας.

Μένω σε δύο στιγμές. Στην αρχή της διαδιακασίας απόδοσης από τον Γιώργο Παπανδρέου μέσω του Πάγκαλου με Δήμαρχο Φούρα. Αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο, γιατί κάθε επόμενος υποψήφιος πρωθυπουργός ήταν υποχρεωμένος να ακολουθήσει το δρόμο αυτό. Και στο τέλος της διαδικασίας αυτής από την κυβέρνηση Τσίπρα, που είχε την θέληση να ολοκληρώσει την απόδοση αυτή με την ολοκλήρωση δύσκολων νομικών και όχι μόνο διαδικασιών. Και βεβαίως καθοριστικό στοιχείο η ενότητα. Ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και όλων των Δημάρχων που ακολούθησαν, κίνημα πρωτοβουλίας πολιτών και ενωμένοι όλοι οι Πατρινοί.
Με την ενότητα, την ενιαία διεκδίκηση και μια φωνή προς τα έξω καταφέρνεις πολλά.
Τα κεφάλια μέσα για την επόμενη μέρα. Προκειμένου να γίνει ένα χώρος απλός, λειτουργικός και όμορφος με αισθητική και παρεμβάσεις. Ας ενωθούμε και πάλι για την αξιοποίησή του γρήγορα και μεθοδευμένα. Και ας διεκδικήσουμε πάλι ενωμένοι το κομμάτι που δεν μας δόθηκε από Αγ. Νικολάου μέχρι Θεσαλλονίκης, όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά του εμπορικού λιμανιού.