Να διακόψουν όχι το πρωτάθλημα, αλλά τη θητεία τους

Για μία ακόμη φορά, δηλαδή, ετοιμάζεται να διορθώσει το λάθος με ένα μεγαλύτερο λάθος. Να αφήσει ατιμώρητη την ανομία και να εφαρμόσει τη λογική «πονάει χέρι, κόψει κεφάλι».

Και ποιο είναι το αρχικό της λάθος; Μα, πάρα πολύ απλά, ότι επέτρεψε να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση. Για τους δικούς της λόγους, οι οποίοι κατά βάση είναι ψηφοθηρικοί.

Ο προκάτοχος, άλλωστε, του Γιώργου Βασιλειάδη στο υπουργείο Αθλητισμού - και νυν υπουργός Δικαιοσύνης - Σταύρος Κοντονής είχε κάνει το ίδιο πριν από δύο χρόνια και σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα. Είχε διακόψει το πρωτάθλημα για 2-3 Κυριακές, είχε κάνει τον τελικό Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών και τι άλλαξε; Από θαύμα πάλι δεν έχουμε νεκρούς - αυτή τη φορά, ενδεχομένως, και από... κουμπουροφόρους παράγοντες των ομάδων.

Μολαταύτα, αυτό δεν εμποδίζει τους κυβερνητικούς να υποστηρίζουν πως «και η πασοκονεοδημοκρατία τα ίδια έκανε», στη γνωστή λογική των συμψηφισμών τους, ξεχνώντας προφανώς πως οι ίδιοι κυβερνούν εφεξής τρία και πλέον χρόνια και δεν έχουν πείσει για όσα έχουν εκείνοι εφαρμόσει προκειμένου να βρουν λύσεις στα προβλήματα.

Κάποιοι μιλούσαν κατ' ευφημισμό για ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής. Όσοι, όμως, προχώρησαν συνειδητά στην πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου - και αυτοί είναι οι κυβερνώντες - σήμερα εισπράττουν τα αποτελέσματα. Και είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι.

Αντί να συζητούν για διακοπή του πρωταθλήματος οι αρμόδιοι, καλό θα ήταν να σκεφτούν πρώτα και να συζητήσουν το ενδεχόμενο για... διακοπή της κυβερνητικής τους θητείας. Να παραιτηθούν. Να πάψουν να είναι ανεύθυνοι υπεύθυνοι, αν θέλουν να προσφέρουν μια κάποια υπηρεσία στον τόπο.
Του Αιμίλιου Περδικάρη