Αθηνά Τραχήλη: Το σήμα που στέλνουμε στην αγορά

Το σήμα που στέλνει η Νέα Δημοκρατία στην αγορά, στον μικρομεσαίο που ασφυκτιά και προσπαθεί με νύχια και δόντια να κρατήσει ζωντανή την επιχείρηση του αλλά και στον άνεργο που δεν βρίσκει δουλειά εξαιτίας του οικονομικού περιβάλλοντος, είναι ένα: Μείωση φόρων και εισφορών ώστε η πραγματική οικονομία ν’ αποκτήσει ξανά οξυγόνο και ορίζοντα αναθέρμανσης.

Αυτό τόνισε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη σε συναντήσεις που είχε το Σάββατο στην Πάτρα με εμπόρους και επαγγελματίες.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ρητά δεσμευτεί για μια σειρά φορολογικών ελαφρύνσεων, για μειώσεις εισφορών αλλά και για απλοποιήσεις στη νομοθεσία επενδύσεων ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες τόνωσης της επιχειρηματικότητας. Μόνο έτσι η χώρα θα ξαναμπεί σε τροχιά ανάκαμψης», υπογράμμισε η κ. Τραχήλη.

Ειδικότερα, όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία έχει στο κυβερνητικό της πρόγραμμα:

    Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20%, εντός μίας διετίας, από το 29% που είναι σήμερα.
    Μείωση του φόρου μερισμάτων στο 5%.
    Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα στο 9%.
    Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μίας διετίας.
    Αύξηση του ορίου υπαγωγής στο Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ, ώστε «να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία και να διευκολύνουμε την ίδρυση και λειτουργία μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών».
    «Υπεραποσβέσεις» που μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 200% για νέες επενδύσεις παγίων.
    Διπλασιασμό της περιόδου συμψηφισμού ζημιών με μελλοντικά κέρδη.
    Μείωση του φορολογικού συντελεστή επιπλέον κατά 2%, όταν επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον 50 εργαζόμενους, αυξάνουν τις θέσεις εργασίας κατά 10% και πάνω.
    Στήριξη στις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις.
    Αποσαφήνιση της φορολογικής κατοικίας και ενίσχυση του προγράμματος golden visa/non-dom για την προσέλκυση κεφαλαίων και αλλοδαπών επενδυτών.
    Παράλληλα, «θα εφαρμόσουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ για την πενταετή παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων και θα αναδιατάξουμε τους στοχευμένους φορολογικούς ελέγχους για να ελέγξουμε κατά προτεραιότητα τους πονηρούς και όχι τους αδύναμους».