Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας - 19 συλλήψεις για τα επεισόδια -Μολότοφ, φωτιές και χημικά

Νεότερα:  Για μία ακόμη χρονιά, τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο αμαύρωσαν την επέτειο. Τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, το βράδυ του Σαββάτου, καθώς ομάδες κουκουλοφόρων εκσφενδόνιζαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, ακόμη και φωτοβολίδες ευθείας βολής προς τους αστυνομικούς, ενώ τα ΜΑΤ απαντούσαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Τα επεισόδια αμαύρωσαν για μία ακόμη φορά την επέτειο του ΠολυτεχνείουΤα επεισόδια αμαύρωσαν για μία ακόμη φορά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων. Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Επιπλέον, τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα.

Πρώτη Ενημέρωση : Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί τα Εξάρχεια, λίγη ώρα μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο. Βόμβες μολότοφ, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και πετροπόλεμος συνθέτουν το πολεμικό σκηνικό που έχει στηθεί στα στενά γύρω από το Πολυτεχνείο. Ομάδες κουκουλοφόρων εκσφενδονίζουν συνεχώς μολότοφ προς τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.Κουκουλοφόροι καίνε τη Σημαία και σπάνε τα πάντα

Σοβαρά επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ -Συμπλοκές και προσαγωγές

Σύγκρουση μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκε στο ύψος της ΓΑΔΑ, μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Οι «μάχες» ήταν σώμα με σώμα και από την αστυνομία έγιναν οκτώ προσαγωγές. Υπάρχουν πληροφορίες πως δύο άτομα έχουν τραυματιστεί στο μετρό των Αμπελοκήπων. Μετά τη λήξη των επεισοδίων οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια.