Στον εισαγγελέα σήμερα τα 20 μέλη του Ρουβίκωνα

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί τα 20 μέλη του «Ρουβίκωνα», για την παράσταση και απόπειρα εισβολής που πραγματοποίησαν χθες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις και κρατούνται στην Ασφάλεια Αττικής.

Οι κατηγορίες που αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 20 συλληφθέντων είναι για διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και πρόκληση σε διέγερση.

Η ανάληψη ευθύνης

Με ένα μακροσκελές κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέλαβαν την ευθύνη της απόπειρας εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, ένα άτομο από τα συνολικά 20 που βρέθηκαν στο σημείο, κατάφερε να περάσει την κεντρική πύλη, ωστόσο αστυνομικοί τον σταμάτησαν πριν φτάσει στο κτίριο. Τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν προλάβει να πετάξουν φέιγ βολάν και να φωνάξουν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, πριν τελικά προσαχθούν και οι 20.

Το γεγονός επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή του και το υπουργείο.

Στο κείμενό τους, τα μέλη του Ρουβίκωνα, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, «νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, να τελειώνουμε με τις δίκες με κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Λευτεριά σε όλους τους πολίτικους κρατούμενους. Γι’ αυτό λοιπόν, τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη».