Δυτική Αττική: 20 τα θύματα της πλημμύρας

Κυριακή: Οι τραγικές ειδήσεις από τη Μάνδρα δεν έχουν τέλος, καθώς άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν μία ακόμη σορό. Με τη συνδρομή σκύλων εντοπίστηκε ένας ακόμη νεκρός, από τη φονική πλημμύρα και πλέον ο τραγικός υπολογισμός ανεβαίνει στους 20 νεκρούς. Η σορός εντοπίστηκε απέναντι από το αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, κάτω από λάσπη και φερτά υλικά, κοντά στο σημείο που είχε βρεθεί νεκρός ο άτυχος οδηγός νταλίκας, το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η σορός που εντοπίστηκε την Κυριακή ανήκει σε άνδρα περίπου 70 ετών. Οι έρευνες συνεχίζονταν για τρεις αγνοούμενους, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό αν το άτομο που βρέθηκε ήταν ανάμεσά τους.

Σάββατο :Με τον πιο τραγικό τρόπο έκλεισε ο επίλογος του δράματος για τις οικογένεις των Μπάμπη και Δημήτρη Δημητρόπουλο, με καταγωγή από την Βρίνα Ηλείας. Ο Δημήτρης Δημητρόπουλος που αγνοείτο από την περασμένη Τετάρτη, στη Δυτική Αττική εντοπίστηκε νεκρός την ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας το πρωί του Σαββάτου. Η σορός του αναγνωρίστηκε από τους οικείους του. Χθες στον τόπο καταγωγής του συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον αδελφό του  Μπάμπη Δημητρόπουλο. Τα δυο αδέλφια, τα ξημέρωμα της Τετάρτης μετέβησαν στην στη περιοχή του Μοναστηριού της Αγίας Σωτήρας, στη Μάνδρα Αττικής, για κυνήγι, μαζί με φίλους. Αυτό όμως, έμελε να οδηγήσει τον 54χρονο Μπάμπη στον θάνατο, που εντοπίστηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας δίπλα σ’ ένα ελαιόδεντρο, παρασυρμένος από τα ορμητικά νερά. Ο 58χρονος Δημήτρης, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές – χθες τη νύχτα – παρέμενε αγνοούμενος, ενώ μόλις χθες το πρωί επιβεβαιώθηκε ότι ένα από τα οχήματα που εντοπίστηκαν και είχαν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών, ανήκε στα δυο αδέλφια και με αυτό είχαν μεταβεί στην Μάνδρα.

Νεότερα : Δύο σορούς στον κόλπο της Ελευσίνας και μία σορό  στη Μάνδρα Αττικής, εντόπισαν οι αρχές, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τις καταστροφικές πλημμύρες στους 19.Οι σοροί δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί και παραμένει άγνωστο αν είναι από τους έξι ήδη δηλωμένους αγνοούμενους.Το πτώμα που βρέθηκε στη Μάνδρα Αττικής, είναι σε αποθήκη βαρέων μηχανημάτων, στον επαρχιακό δρόμο Ελευσίνας-Θήβας, αλλά η επιχείρηση ανάσυρσης προχωρά με αργούς ρυθμούς, λόγω της βροχόπτωσης που έχει ξαναρχίσει στην περιοχή.

Οι τρεις από τους τέσσερις έχουν ήδη αναγνωρισθεί και πρόκειται για αγνοούμενους, που είχαν δηλωθεί επισήμως και τους οποίους αναζητούσαν όλες αυτές τις ημέρες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.Πρόκειται για τον 38χρονο οδηγό φορτηγού Γιάννη Ρούμελη, τον 28χρονο επίσης οδηγό φορτηγού Πέτρο Κολέτση και τον 58χρονο κυνηγό Δημήτρη Δημητρόπουλο.Προς το παρόν δεν έχει αναγνωρισθεί ο άτυχος άντρας που έχει εντοπιστεί νεκρός μέσα σε επιχείρηση κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας, καθώς δεν έχει γίνει δυνατή η ανάσυρσή του.

Πρώτη Ενημέρωση :Aκόμη ένα να νεκρό άτομο εντοπίστηκε, πριν από λίγη ώρα και πρόκειται να ανασυρθεί τώρα από πυροσβέστες σε εξωτερικό χώρο, κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας Αττικής, μίας από τις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες. Σημειώνεται, ότι δεκαεπτά άνθρωποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό, έως αυτή τη στιγμή, εάν το νεκρό άτομο που εντοπίστηκε είναι άνδρας ή γυναίκα.